Valparaiso - Luxury Villa

Exklusiv Lyxig Villa,
Costa Blanca, Spanien

Sevärdheter & Aktiviteter

Grottan i Benidoleig
Grottan i Benidoleig.

Benidoleig
Benidoleig är byn där villan är belägen och är en liten lantlig by med ca 783 invånare. Det är en lugn by med branta slingrande gator och med utsikt över vin, mandel och olivträdsodlingarna – dessa är också den huvudsakliga inkomsten i byn. The Calaveras (skalle) Cave (grottan) är den stora sevärdheten i byn. I Benidoleig hittar ni även flera restauranger, barer och cafeer.

Jalon Valley
Orba.

Orba (5 min körväg från villan)
Orba är en by med 2200 invånare som hela tiden växer, speciellt med utländska invånare, huvudsakligen Britter och Tyskar. Det är en traditionell by med keramik- samt väsktillverkning. Denna by är också beroende av lantbruket och producerar huvudsakligen citrusfrukter.

Jalon Valley
Beniarbeig.

Beniarbeig (5-10 min körväg från villan)
Beniarbeig är en rik och blomstrande by som huvudsakligen odlar citrusfrukter. Beniarbeig är belägen ijämte Girona River som flyter fram mellan Valencia provinsen och Raconravinen. Byn är med sina 1191 invånare en av de största i området.

Jalondalen
Jalondalen.

Jalon dalen (15 min körväg inåt landet)
Jalon dalen har en av de bästa vyerna och utsiktsplatserna i Spanien. De ståtliga bergen omringas av olivträd-, apelsin-, vindruve-, russin- och mandelodlingar och nere i dalen finner ni orörda byar såsom Alcalali, Jalon, Lliber och Parcent.

Denia High Street
Denia High Street.

Denia (15 min körväg från villan)
Denna kustort är belägen vid foten av det vackra berget Montgo’ (berget Ni kan se från villan). Denia är en fiskeby som vuxit till en större stad med många trevliga restauranger och ett bra utbud av shopping. Den är också känd för sina färjor till Balearerna dvs Ibiza, Mallorca, Menorca etc samt för sin tågförbindelse till Alicante – järnvägen går längsmed kusten och är mycket vacker.

Las Marinas, norr om staden, har sandstränder som sträcker sig merän 15 km och är ett perfekt ställe för sol och bad. Om ni är intresserade av vattensporter erbjuder Denia även en förstaklassig Yacht Klubb i Denia New Marina.

Arenal Beach, Javea
Arenal Beach, Javea.

Javea (20 min körväg från villan)
Javea (Xabia) är belägen i bukten mellan San Antonio och Cabo de la Nau på andra sidan av berget Montgo'. Javea har en härlig sandstrand, Arenal, och en lite klippigare strand nära hamnområdet. Ni hittar många bra restauranger både längsmed stranden Arenal och i hamnområdet. Den gamla delen i Javea är mycket historisk och typisk Spansk med smala gränder och många små butiker. Där finns också en stor saluhall där ni kan köpa färsk fisk, kött och grönsaker bland annat.

Donkey Sanctuary
Åsnefarm.

Åsnefarm (30 min körväg)
Ett lugnt, härligt ställe att besöka, högt upp i bergen, ovanför Jalon (Xalo), med fantastisk utsikt över dalen. Barnen kan rida och mata åsnorna om de vill. Här kan du hjälpa till och stödja projektet och samtidigt njuta av Bernia bergen. Ni kan äta lunch här och all inkomst går till åsneprojektet.

Strand nära Moraira
Strand nära Moraira.

Moraira (20 min körväg, söder om Javea)
Moraira har vuxit från att ha varit en liten fiskeby till en attraktiv semesterort. Missa inte stranden El Portet; ser ut som en liten Karibisk bukt med turkos vatten och slingrande väg ner bland furtäckta berg. Vattnet är väldigt lugnt och säkert för barn.

Vattenfallet Callosa d’En Sarria
Vattenfallet Callosa d’En Sarria.

Callosa d’En Sarria – Font’s d’Algar Vattenfall och laguner (30 min söderut)
En mycket vacker och intressant plats att besöka är Fuentes del Algar (Algar vattenfallen) – en underbar naturpark belägen inåt landet från Altea. Vägen dit är också den sevärd med stora fält av japansk mispel och dess frukter. Ta vägen från Callosa mot Tarberna och följ skyltarna mot vattenfallet. Vattenfallet ligger en dal med berg omkring och med laguner som sträcker sig flera våningar upp i den skuggiga skogen. Här finns även flera olika vandringsleder som leder till Sierra de Bernia.

Fallas figur i Valenca
Fallas figur i Valencia.

Valencia (1 timme norrut)
En av de största och livligaste städerna i Spanien. Valencia håller varje år i Mars månad en stor fyrverkerifestival ”Fallas” som är enastående – mycket sevärd och kan varmt rekommenderas! Det nykonstruerade området Ciudad de las Artes y las Ciencias innehåller Europas största akvarium, the Hemisferic med IMAX teater och ett Vetenskapsmuseum bland mycket annat. Under senare år har staden även hållt stora viktiga internationella event såsom Americas Cup och Formula 1 Grand Prix. Missa inte att äta Spaniens mest kända maträtt Paella Valenciana där den föddes!

Famous boulevard in Alicante
Alicante.

Alicante (1 timme söderut)
Alicante är en flott stad med sitt nya hamnkomplex, rena stränder, otroliga museum, enastående affärer och ett sprudlande nattliv. Här kan du antingen promenera längsmed de vackra stränderna eller upptäcka några av de fantastiska historiska monument som staden erbjuder. I kontrast till andra städer såsom Benidorm är Alicante kulturstaden på Costa Blanca. Även om Alicante har förändrats till en modern stad med många olika aktiviteter så har den ändå inte förlorat sina Spanska rötter. Med sina vänliga invånare, sina traditionella festligheter under året samt sin kända skaldjurspaella har Alicante den rätta balansen för alla.

Benidorm
Benidorm.

Benidorm (25 min söderut)
Om ni besöker Benidorm måste ni ta er till Benidorm’s casco antiguo – den gamla delen i Benidorm. Där hittar ni tapasbarer, affärer och cafe’ i de smala pittoreska gränderna. Benidorm har 2 stränder – the playa de poniente och the playa de levante – tillsammans är de 5 km långa härliga sandstränder. Om du vill ha en lite lugnare strandupplevelse skall ni välja att gå till Playa de Levante. Benidorm erbjuder också en mängd olika nöjesparker såsom Terra Mitica, vattenland Aqualandia och en marin djurpark Mundomar.

Promenera & vandra
Promenera & vandra.

Promenera / Vandra i området
Området kring villan erbjuder många olika vandringsleder och stigar både för den som söker mer avancerad vandring och för den som bara vill ta en lättare promenad. Vad ni än väljer så har ni spektakulära vyer över berg och dal ända ner till Medelhavet. Följ gulvita skyltar runtom där villan är belägen. Mer information finns ner i byn på Town hall. Det finns också vandringsleder på berget Montgo’ som är ca 15 minuter från villan. Mer information om dessa vandringsleder finns i villan.

Tennis vid Poolbaren
Tennis vid Poolbaren.

Tennis
Det finns en tennisbana bara 2 minuters promenad från villan som är tillgänglig för boende och gäster i området. De håller tennisturneringar varje söndagsmorgon för alla som vill delta.

Speedy driving
Fortkörning.

Go Karting
Det finns en stor bana vid N332 på vägen mot Oliva. Där kan ni välja mellan 3 olika hastigheter på bilarna och de har även en pub/cafe’ där de som inte vill köra kan sitta och titta på. Barn över 6 år får också köra på egen bana.

Lovely Costa Blanca golf course
Härlig golfbana på Costa Blanca.

Golf
Det finns över 20 golfbanor i området och Valencia regionen är en fantastisk destination för att utöva golf året om med sitt milda klimat. Kända klubbar såsom El Saler är en av de mest kända och bästa golfbanorna i området. Den närmsta golfklubben från villan är La Sella i Denia.